De wijk zwerfafvalvrij met het Clusiuscollege en Klas op Groen

9 september 2018 t/m 28 september 2018

  • Heemradenwijk
  • Planetenwijk
Klas op Groen, het Clusius College en de Spinaker, locatie het Werk (bij Espeq) gaan samenwerken aan een zwerfafvalproject met de wijk.

Stichting het Clusius College wil in september voor alle eerstejaars leerlingen een bijzonder project gaan doen over zwerfafval.
- Er worden 7 stoelen van resthout gemaakt door de Spinaker in Heerhugowaard. Die stoelen worden gepimpt door de Clusiusleerlingen tot Toekomststoelen. De stoelen krijgen (naar een initiatief van schrijven Jan Terlouw en Klas op Groen: zie https://www.youtube.com/watch?v=3DN_9bKPvo8&t=105s) geplaatst bij bedrijven en instellingen in Heerhugowaard. Een lege stoel aan de vergadertafel, omdat de toekomst een stoel mag krijgen en onderwerp van gesprek moet worden bij belangrijke vergaderingen!
- Daarnaast gaan de Clusiusleerlingen een wijkopruimevent organiseren in samenwerking met de wijk, waarbij zij in een middag met alle 56 eerste jaars de wijk willen opruimen.
- Tijdens die feestelijke dag zet Klas op Groen een afval-laboratorium op wielen in, met daarin apparatuur om plastic afval te recyclen.
- In de voorbereiding van het wijkopruimevent ondersteunt Klas op Groen de leerlingen.

Foto's toevoegen?

Wilt u foto's toevoegen aan dit activiteit? Klik op 'Foto's zelf toevoegen' en vul het formulier in.


Verslagen van De wijk zwerfafvalvrij met het Clusiuscollege en Klas op Groen

Klik hier om een verslag van dit evenement toe te voegen.