Opening 't Erf

1 januari 1970 om 01:00

  • De Draai
Zaterdag 28ste september wordt 't Erf geopend, samen met de direct omwonende bewoners wordt deze opening feestelijk en kleurrijk gevierd.

't Erf is een nieuw dagbestedingsproject van Esdege Reigersdaal in de Draai. Er is een theehuis, er zijn (boerderij)dieren en diverse tuinactiviteiten.
Op verschillende gebieden kunnen cliënten aan het werk om zo zinvol bezig te zijn. Al deze activiteiten bieden ruimte aan omwonenden om mee te doen. Te denken valt aan klussen in de tuin, helpen in het theehuis, en ander vrijwilligerswerk.
Het samen optrekken met de buurt staat hoog in het vaandel. Er zijn in 2018 al een aantal bewonersavonden georganiseerd om de bewoners te informeren en te enthousiasmeren. Zo'n kleine 50 mensen hebben hieraan deelgenomen.
De dag zelf (28 september) wordt gebruikt om samen met o.a. de buren deze feestelijke opening te vieren.
Er wordt gedacht aan de volgende activiteiten: muzikale opening (piccolo concerto), straattheater/clownerie/levende bomen (zeer visueel en uitermate geschikt voor deze doelgroep), workshop "blij met klei" (dieren boetseren die later in de tuin/op 't Erf worden neergezet), hapje en drankje verzorgd door "collegae Activiteiten Centra's", wandelroute/speurtocht van 't Erf naar De Draai (voor kinderen); rondleiding op t Erf zelf.
Onderling verbinden en op deze manier de cohesie en de pedagogische civil society in deze nieuwe wijk te versterken is een prachtig en goed gedragen doel wat dmv deze opening een enorme impuls krijgt.
Daarnaast snijdt het mes aan meerdere kanten omdat bv de individuele bewoner maatschappelijk kan participeren binnen deze organisatie.

Foto's toevoegen?

Wilt u foto's toevoegen aan dit activiteit? Klik op 'Foto's zelf toevoegen' en vul het formulier in.


Verslagen van Opening 't Erf

Klik hier om een verslag van dit evenement toe te voegen.

Reeds geschreven verslagen over Opening 't Erf

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?